carolinailondon.blogg.se

Ny vecka i London

Kanske dags att skriva nåt här igen! Har ju hänt litegrann sen sist. Carolina kom hem först på måndagen haha, och inatt har hon också sovit borta.. Hon är verkligen ute på äventyr! Försöker para ihop henne med Rory nu iaf, får se hur det går ;) 
 
I måndags var jag å provjobbade lite för butiken också, blev inslängd mitt i en leverans men det är jag ju van vid sen Max. Jobbade bara några timmar så hann kanske inte med att lära mig så jättemycket, men jobbade igen idag och då fick jag lära mig desto mer. Fick stå själv uppe i butiken ganska mycket också, så de måste känt att det gick så pass bra för mig att de vågade lämna mig ensam, och det är ju bra :) tjejerna som jobbar där (är dock inte så många, tror det är typ max 10 st som jobbar där totalt) verkar härliga allihop, har dock inte träffat alla än. 7 december är det tydligen julfest också, kul!
 
Var på bio igår med Shire, såg Captain Phillips, absolut sevärd! Tom Hanks har huvudrollen och han är ju alltid bra. Innan det var vi på Vapiano också, gott gott. Känns underbart att kunna träffa honom varje vecka helt plötsligt, och kommer bli ännu skönare sen när han flyttar till en lägenhet där han har ett eget rum. Än så länge känns allt bra om inte bättre än innan iaf, men har ju kanske inte riktigt kommit in i det här med att ha ett normalt förhållande än heller :)
 
Ligger i sängen å slappar lite nu, Carolina ville att jag skulle komma å hänga på hennes jobb efter att jag slutat, men är rätt så trött nu efter första riktiga jobbdagen på över en månad så skippade det.. Ska jobba fredag å lördag också plus förmodligen gå ut på lördag för att fira Emmelies födelsedag så måste vila för å orka med haha.
 
Slänger in lite bilder från hur det ser ut där jag brukar springa nuförtiden :) ligger en stor park precis där vi bor som heter Regent's park, där även London zoo ligger (ser dock inga djur utifrån), som är perfekt att springa i. Sjukt mycket fågelbajs från alla fåglar dock haha.
 
 
 
 
 
 
 
 

Händelserik helg och hemlängtan

Ja det finns mycket att säga om fredagen! Jag råkade ju säga att Julia och Alex har haft ett one night stand till mina flat mates, big mistake. Det togs upp ett antal gånger under kvällen och tror Alex tyckte det va riktigt jobbigt. De har inte riktigt lärt sig vart man drar gränsen och när skämt inte är roliga längre kan man säga. Men de (Anna och Jennifer) gick ut själva sen, de hade två kompisar här också, och det va nog bäst haha. Vi gick ut mot okänt mål vilket kan sluta hur som helst. Vi var ute rätt sent så alla pubar höll på att stänga dock vilket var lite synd, men vi hittade till slut en smockfull bar/klubb i Soho där vi ändå hade det rätt okej :) men nästa gång kör vi nog lite mer planering! När vi skulle hem skulle vi såklart ha McDonald's, men då stängde dom, kl.2??? Å inget annat vi såg på vägen var öppet. Så sjukt besvikna haha!
 
Igår gjorde jag inte mycket.. Väntade på att Carolina skulle komma hem från jobbet så hon kunde berätta mer om henne och Rory som fick ihop det lite grann på fredagen haha. Men klockan blev rätt mycket, skickade flera sms som jag inte fick svar på så jag somnade till slut. Sen vaknade jag imorse och insåg att hon aldrig kom hem så då blev jag faktiskt lite orolig. Skulle precis ringa när hon hörde av sig och sa att hon tydligen sovit hos sin jobbarkompis som hon spanat in ett tag. Där ser man! Så nu väntar jag igen på att hon ska komma hem för nu har hon massor att berätta.. Men klockan börjar bli rätt mycket igen så vet inte riktigt om hon inte kommer hem ikväll heller? Vi får se. Har iaf ätit ihop igen, fast utan Carolina och Emilia (som har sin pojkvän på besök så de bor på hotell). Får se om det blir en återkommande söndagsaktivitet :)
 
Imorrn börjar jag jobba, ska bli skönt! Hade lite hemlängtan igår faktiskt, men som jag sa till Shire, det är nog för att det här inte känns som hemma än. Får hoppas det iaf. Här kommer några få bilder från i fredags!

Shire satte på sig Carolinas pälsväst men försökte gömma sig i garderoben när jag skulle försöka ta kort på honom haha.
 
 
Ute på klubben! Carolina är den blonda längst fram, ni har nog inte sett bild på henne innan kom jag på! De andra känner ni ju igen, Emmelie är hon i mitten längst bak.
 
 
Ja min pojkvän är helt normal
 
 
Shires kompis Rory till vänster
 
 
 
 

Utekväll

Ska försöka bli bättre på att ta bilder som verkar vara det som efterfrågas mest här :) är ju så dålig på det bara!
 
Händer inte överdrivet mycket här på dagarna medan man väntar på att få börja jobba.. Igår var vi dock ute jag, Carolina, Emmelie och en tjej som Carolina hade träffat när hon var ute i lördags. Gick runt på lite olika ställen, bar, pub och till slut nåt club-liknande. Carolina och Johanna (den 4:e tjejen) gick in först och det var inga problem (de är 20 och 25), sen kommer jag och Emmelie (som är 22) och måste bevisa hur gamla vi är? Vet inte om man ska ta det som en komplimang när man är 28 år och en tjej som är 20 kommer in utan problem? Haha. Blir utgång igen på fredag, då kommer Shire, Alex och Julia hit också, ska bli kul!
 
I måndags försökte jag och Carolina hitta nån mysig pub nära oss också, men gick inte så bra. Vi har en som ligger precis mittemot, men som är rätt så dyr och sist vi var där var det mest medelålders män där, men vi hamnade där till slut ändå så lär väl bli vårt lokala häng haha. Var mer yngre folk där den här gången iaf :) vi har även ätit fish and chips, fast hemmalagad. Carolina hade aldrig ätit det så det var vi ju tvungna att ändra på!
 
Idag har vi en slappardag, måste städa lite strax dock. Emilia var den enda som inte var ute igår och hon började jobba tidigt imorse, och var inte så glad över kaoset vi hade lämnat, vilket man ju kan förstå.. Här kommer lite blandade bilder iaf! Ska ta fler imorrrn :)
 
Tacomys i söndags
 
 
 
 
 
En bild från när Emmelie blev plåtad i måndags
 
 
 
Fish and chips!
 
 
Ni kan även spana in Anna och Jennifers blogg om ni vill, jennifernandanna.devote.se, de har också skrivit några inlägg fast kanske med en något annorlunda vinkel än mig haha. Hoppas ni har det bra!

Första veckan som Londonbo avklarad :)

Inte så många kommentarer här, men sen tänkte jag efter lite å jag är ju själv sjukt dålig på att kommentera, men det betyder ju inte att jag inte tänker på er för det gör jag! Känns bara så surrealistiskt på nåt sätt att jag faktiskt bor här nu, i ett annat land, i en stad där det bor 16 miljoner människor. Lite som att det är en parallell värld typ. Får se när man fattar att det här är mitt nya liv!
 
Börjar lära känna tjejerna i lägenheten bättre också, ikväll hade vi tacomys tillsammans :) de två yngsta är lite halvgalna och har typ skrattat ihjäl mig åt deras äventyr i helgen när de var ute. Lisa, tänk våra äventyr fast 10 gånger värre haha! Emmelie och Emilia som är de andra två tjejerna är lite lugnare. Emilia jobbar ganska mycket så har inte hunnit prata jättemycket med henne än, men hon är från Täby iaf och hon känner en gammal klasskompis till mig, världen är liten. Emmelie är nog rätt lik mig, kanske lite åt det tystare slaget, men absolut inte blyg för det. Hon väntar också på att få börja jobba som jag så vi är väl de två som är mest i lägenheten just nu.
 
Shire har vart här lördag-söndag också. Vi var ute å åt igår på ett hamburgerställe, inte typ mcdonald's utan mer friday's eller hard rock café liknande. Det hela gick på 28 pund, så ca 140 kronor var och då var mat, dricka, extra tillbehör (pommes frites och cole slaw) och dricks inräknat. Det mesta är lite billigare här vilket är skönt. Köpte body butter (iof halva priset men ändå) för 6 pund (60 kronor) förra veckan, sjukt! En meny på mcdonald's kostar typ 45 kronor.
 
Nåt mer ni vill veta? Svårt att veta vad som är intressant för er att läsa om :) Carolina har gått å lagt sig så ska strax stänga av datorn. Imorrn ska vi följa med Emmelie på en photoshoot som en random kille i mataffären ville ha med henne på. Vi sa att hon inte fick gå själv så nu följer alla tjejer i lägenheten med (utom Carolina som jobbar) haha. Spännande!

Ruggigt

Usch idag är det riktigt ruggigt ute. Har varit på stan halva dagen med en tjej jag pratat med lite på ett forum. Slutade lite knasigt men ska ta det sen. Är iaf fortfarande kall nu så har krupit ner under täcket hehe.. Måste köpa en filt å varma tofflor! Ska snart ta en varm dusch tror jag så får hoppas det hjälper. Regnade idag också för första gången sen jag kom till London, hade förväntat mig mycket mer regn. Iaf, mötte iaf den här tjejen. Var tänkt att vi skulle jobhunta lite ihop men jag fick jobb igår (mer om det sen också!) så jag hängde bara med :) sen skulle jag in till stan och möta upp mina flat mates å då skulle hon hänga på å vi skulle ta bussen. Så jag gick på bussen men när den åker iväg märker jag att hon står kvar på hållplatsen å letar efter sitt busskort! Haha, hon skrek inte vänta eller nåt å jag förstår inte varför hon inte gick på å letade vidare efter kortet på bussen. Smsade att jag skulle hoppa av nästa station iaf, men när nästa buss kom typ 5 min senare (så då måste hon ju haft tid att hitta kortet) så va hon inte på den, så jag hoppade på den ändå. Taskigt kanske men vad skulle jag göra.. Haha så kan det gå! Fortfarande inte hört nåt från henne..
 
Så, intervjun igår gick bra! Har inte skrivit nåt kontrakt eller så men lät som att jag skulle få jobbet. Mycket lägre lön än vi är vana vid i Sverige dock, plus hyra som är mycket högre än vi är vana vid, så kommer bli tight.. Får se om det blir alldeles för tight, i så fall får jag försöka hitta ett jobb som är bättre betalt (måste jag nog ändå göra i slutändan) eller en billigare lägenhet. Är iaf bara svenskar som jobbar där, så nu första tiden kommer nog kännas som att jag fortfarande bor kvar i Sverige. Bor i en lägenhet med enbart svenska tjejer, jobbar på ett jobb med bara svenskar och där vi säljer svenska saker haha! Tur jag har en engelsk pojkvän ;) gångavstånd till jobbet iaf (tar knappt 10 min) så det är ju perfekt, då kan jag skippa att köpa åkkort som kostar 1200 i månaden (skandalöst dyrt).
 
Imorrn har jag intervju för national insurance nummer, som man måste ha för att de ska dra rätt skatt typ. De drar bara 20 % skatt här så det väger upp de usla lönerna lite grann. Sen ska vi väl ut på kvällen, får se om vi ska se Sveriges kvalmatch (Shire skulle iaf se den engelska kvalmatchen, det är jag inte så intresserad av så honom ska jag träffa på lördag). Det va nog allt för denna gången!

Att slippa leva i en resväska

Nu har vi flyttat in i vår nya lägenhet, precis intill Baker street och Madame tussauds. Shire sov här med mig första natten för Carolina hade en hotellnatt kvar så hon kände att hon hellre sov där. Han har inte hittat nåt boende än dock, så får hoppas han gör det snart!
 
Iaf, i lägenheten bor förutom jag och Carolina 4 andra svenska tjejer. Anna och Jennifer i ett rum, Emelie och Emilia i det andra rummet. Härligt förvirrande, tur inte Anna och Jennifer har mer lika namn haha! Finns väl en del som skulle kunnat va bättre, men badrummet känns helt okej och mitt och Carolinas rum är jättestort (det har varit ett vardagsrum tidigare och soffan, bordet och teven är kvar). Är väl köket som är lite halvkul, men det överlever man nog! I lägenheten breve oss bor 6 andra svenska tjejer haha så vi är som ett litet kollektiv. Hade såklart vart kul att bo med lite andra nationaliteter också dock kan jag tycka men jag är glad att jag har nånstans att bo och att de jag bor med verkar vara härliga tjejer :)
 
I helgen var vi ute å drack lite öl, Carolina och hennes styvpappa (som är med henne här de första dagarna, han åker hem idag), Shire, hans kompis Rory som han bor hos just nu, Julia och Alex (mina ACE-kompisar). Vi satt ute och åt middag innan vi gick vidare till en annan pub, är så varmt här så jag fattar inte att det är oktober. Har knappt behövts nån jacka under hela den tiden jag har vart här och jag har gått i t-shirt vid ett flertal tillfällen. På söndagen följde jag med Carolina och Kent (hennes styvpappa) ut och åt middag, på Jamie's (Oliver) Italian. Var jättegott :) igår hände inte så mycket förutom att jag flyttade in då, kan inte beskriva hur skönt det är att slippa bo i en resväska som jag gjort i 1,5 vecka nu. En av tjejerna som flyttade in här hade dock bott på hostel i 3,5 (!!!!) vecka innan. Hur har hon orkat..
 
Så känns som en del bitar börjar falla på plats iaf, bara jobb som saknas.. Hoppas så att det går bra på intervjun imorrn, men fortsätter söka andra jobb också såklart. Nu kommer Carolina snart, så då ska vi nog ut på stan lite :) skriver mer efter att jag varit på intervjun imorrn!

Första dagarna som Londonbo!

Har hunnit vara i England i lite mer än en vecka nu så tänker att det kanske är dags att uppdatera er lite!
 
Började äventyret med att hälsa på Rhea i Canterbury (typ 1,5 utanför London). Det första hon berättade är att hon är gravid! Ooh vad spännande :) en liten aprilbebis blir det. Som följd av graviditeten så var hon ganska trött så vi hade en ganska slapp helg vilket passade mig ganska bra. Hann med att gå till en liten foodmarket iaf, prövade nåt som heter churros, typ nån munkliknande frityrhistoria. Var på långpromenad med Rheas gigantiska hund också som är nån blandning av Leonberger och New foundland. Han är bara 9 månader så fortfarande ganska valpig, men alltså sjukt stor så inte direkt nåt för nån som är hundrädd!
 
På söndagen åkte jag in till London en snabbis och gick på två visningar. Den första kände jag direkt att tack, men nej tack och blev lite nervös att det var den låga standarden jag skulle behöva leva med (ett badrum på 7 pers, minimalt kök och vardagsrum) och ganska sunkigt. Men nästa ställe var bättre, fortfarande något lägre än den höga standarden vi är vana vid i Sverige men ändå mycket bättre. Fick dock inte titta på lägenheten som vi (jag och min kompis Carolina) i så fall skulle flytta in i för hon som visade lägenheten hade tydligen inte fått nycklarna dit än då de som bodde där inte hade flyttat ut än, så fick titta på den bredvid. Iaf så sa hon i princip att vi får flytta in om vi vill och hon skickade över kontraktet tidigare i veckan. Så nu idag ska vi dit och titta på den lägenheten som är den som är aktuell, och kanske skriva kontrakt, vet inte riktigt! Men förhoppningsvis får vi flytta in imorrn! Vore så skönt :)
 
Angående jobb så har jag en intervju på onsdag för en butiktjänst i en svensk shop som heter Totally Swedish, så får se hur det går! Ska ta tag i jobbletandet lite mer nästa vecka, kanske gå runt i lite butiker å lämna CV å så. Det blir nog bra!
 
Hade tänkt skriva lite mer om veckan som varit men är redan rätt så långt.. Så ni får mer uppdatering nästa vecka, ska försöka få till nåt inlägg imorrn :)
 
Jag har det bra iaf men jag hoppas ni kommer å hälsar på snart!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.