carolinailondon.blogg.se

Att försöka hitta nånstans att bo

Hinner inte med så mycket för tillfället. Har fortfarande inte hittat någonstans att bo och börjar känna mig lite stressad. Har varit på 6 visningar tror jag det är, och bara att få komma på visning är ett projekt i sig, om jag hör av mig till 5 olika personer per dag så brukar det resultera i att en av dem svarar mig att jag får komma på visning (vet inte hur många som hör av sig men kan tänka mig att det är säkert 50-100 st). Brukar väl kanske va runt 10 st som får komma på visning, kanske lite färre, kanske lite fler. Så det räcker inte med att jag ska gilla lägenheten och de som bor där, de måste gilla mig också. Så ja, det är verkligen ett projekt detta.
 
Bestämde mig därför igår för att gå på en grej som heter Speed flatmating, dit personer som letar efter rum och personer som har lediga rum kan gå. Shire hittade den sista personen de behövde för att kunna flytta in i den lägenheten de bor i genom ett sånt event så tänkte det var värt att pröva iaf. Tyvärr så var alla de rummen som folk letade nya hyresgäster till på eventet alldeles för dyra för mig. Hittade dock en tjej (med samma bugdet) som jag klickade direkt med och vi hängde ihop hela kvällen och försökte hitta andra med samma budget som vi kanske kunde leta tillsammans med. Gick väl sådär haha, men bytte nummer med henne, Lizzie, iaf plus en till tjej. Förväntar mig väl kanske inte att vi ska hitta nåt ihop men kanske kan bli nya vänner iaf! Har en annan potentiell ny vän från en av visningarna jag varit på, hon skrev att hon blev nedröstad när de skulle bestämma vem som skulle få flytta in (hon röstade alltså på mig), men att vi gärna kunde ses å hitta på nåt ändå, så då blev jag glad :) så nåt kan det ju iaf ge att flänga runt på visningar och events nästan varenda kväll!

Sweden!

Japp ett tag sen jag skrev igen. Var jätteskönt att vara i Sverige igen :) men jag kände ganska fort att jag faktiskt längtade tillbaks hit, vilket på sätt å vis var ganska skönt. Känner mig ganska klar med Sthlm. Kommer nog sakna Sverige mer i sommar dock. Var jobbigt att åka i söndags ändå såklart, för man vet ju att det dröjer ett tag innan man ses igen. Hann iaf med en del, både frossa i hushållsost och loka/ramlösa som jag hade längtat efter, och äta på Max (2 gånger haha). Förutom mysa med familjen träffade jag även Annika, Caroline, Karin och Amanda :) inte alla på samma gång dock. Var så härligt att se alla igen. Såg Hundraåringen också, riktigt bra tycker jag! Iaf, hoppas jag klarar mig ett litet tag med den här dosen av Sverige, å så hoppas jag att nån kommer å hälsar på snart! ;) Det tråkiga är ju att jag inte kunde träffa de som inte bor i Sthlm, och så kommer det ju tyvärr bli de flesta gångerna jag åker till Sverige antar jag. I sommar kanske man kan ta en lite längre tripp, eller åka två gånger, vi får se!
 
Den här veckan har jag tagit tag i lägenhetsletandet ordentligt, sprungit på en del visningar, fått nej hos alla :( har anmält mig till ett event som heter speed flatmating nästa vecka dock, där man kan träffa andra som letar efter rum och personer som hyr ut rum, så hoppas det kan ge nåt! Shire fixade ju sitt boende genom ett sånt event så det funkar ju uppenbarligen.
 
Ikväll ska jag bara mysa hemma, jobb imorrn sen får vi se vad som händer på kvällen. På söndag ska jag å Shire träffa Alex och Julia å äta lunch på nån pub, blir nog mysigt! Ska även på åtminstone en visning.
 
Det får va allt för den här gången tror jag minsann!

 
 

Liten uppdatering

Ja man kanske ska skriva nåt i den här bloggen om vad jag gör också? Har tydligen inte gjort det sen i julas å det börjar ändå kännas som att det var ett tag sen nu. Åkte ju till Shire i Cheltenham i mellandagarna, var så mysigt. Äntligen fick vi lite tid att verkligen umgås mer än bara en kväll typ. Han sa själv också att han tyckte det var så skönt :) nyår firade vi i London, Elin som jag pluggade med i Lund var där med sin kille Daniel över nyår så de kom över och firade med oss (plus lite av Shires kompisar som han har pluggat med som också var i London över nyår). Var jättetrevligt tills vi skulle ge oss in å se på fyrverkerierna. Det började regna strax innan 12 och när vi väl kom fram till floden så såg vi ändå inget av fyrverkerierna, så totalt onödigt att ens åka in alltså. Men fick ju min nyårskyss iaf och det vägde upp alltihop :)
 
Efter nyår har det inte hänt jättemycket förrän nu i helgen när jag, Shire och hans mamma var på afternoon tea med champagne som var hans julklapp till oss, och idag när jag har varit på spa med jobbet som var julklapp från dom. Väldigt bra helg alltså! Och sen imorrn åker jag ju till Sverige, ska bli underbart! Ska frossa i allt som inte går att få tag i här :)
 
Har även hunnit med att titta på två lägenheter, måste ju flytta den 7:e februari. Den första var inget att hurra för men den andra gillade jag jättemycket så håll tummarna att de gillade mig med så att de väljer mig :)
 
Slänger in nån bild också så alla blir nöjda och glada!
 
Alla killar utom två hade samma outfit för nyårskvällen haha
 
 
Igår efter afternoon tea så gick jag och Shire och tog en öl uppe på en terass där det var fantastisk utsikt. Lite kallt efter ett tag men i sommar kommer det nog vara underbart! St Pauls cathedral är den ni ser i bakgrunden. Måste förresten berätta en rolig händelse från imorse. Jag och Shire vaknade av att en av hans flatmates kompisar kom i Shires rum och började leta efter nåt, typ rotade i Shires byrålådor o.s.v. Han va skitfull/hög för det gick absolut inte att få nåt vettigt ur honom, men till slut fick Shire ut honom därifrån iaf. Sen när jag skulle åka iväg till spat så hittade jag honom i trappuppgången utanför Shires lägenhet där han låg å sov. Så sjukt haha. Ytterdörren stod dessutom öppen så han måste fryst jättemycket.
 
 
 

Första nyårslistan i London

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Flyttade till London!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Mitt mål med 2013 var att jag skulle orka springa en mil och springa 5 km under 30 min, lyckades med båda! Nästa mål är att klara en mil under 60 min men det blir nog tuffare.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Julia & Morgan, Kajsa & Kalle, Ida och hennes kille samt några som fick sitt andra barn :)

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej tack och lov.

5.Vilka länder besökte du?
England såklart :)

6. Är det något du saknat år 2013 som du vill ha år 2014?
Skulle vara kul att resa lite mer, England i all ära haha men vill se mer av världen!

7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
26 februari när jag och Shire officiellt blev ett par <3 och 27 september när jag flyttade till England!

8. Vad var din största framgång 2014?
Att starta ett nytt liv i ett annat land!

9. Största misstaget?
Kanske att inte läsa på ordentligt om regler för boende m.m i London, nu har inget hänt (än så länge), men hade vart så mycket enklare om vi flyttat in i ett lagligt boende från början.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Fick halsfluss en gång, nässelutslag, annars mått rätt bra, nån förkylning har man haft såklart.

11. Bästa köpet?
Gjort många fynd på HM i år, klänningar för 30 kr å liknande :)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Lägenheten som jag bor i nu, sjukt hur mycket pengar man måste lägga ut på hyra och deposition, och hur lite man får för det.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att få spendera så mycket tid med Shire, paketet med julklappar som min familj skickade till mig :)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013?
Bastille - Pompeii, Daft Punk - Get lucky

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Har nog varit gladare :)

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Sparat mer pengar inför Londonflytten, tränat mer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Bråkat med Shire när jag varit onykter.

18. Hur tillbringade du julen?
I London med mina flatmates, hade riktigt mysigt faktiskt.

19. Blev du kär i år?
Blev ännu mer kär i Shire :)

20. Favoritprogram på TV?
Tittar ju aldrig på TV men följer en hel drös med serier, som ungefär är samma från tidigare år. Hart of Dixie och Orphan black har tillkommit bl.a. Har även sett Sherlock som känns lite som ett måste när man bor vid Baker street! Ny säsong börjar idag, wee!

21. Bästa boken du läste i år?
Vet knappt om jag läst en hel bok i år? Tror jag har det men minns inte vad det var nu! Just nu håller jag på och läser en bok som heter the 5th wave, ganska spännande fast har aldrig nån ro att läsa så har hållt på med den i typ 3 månader nu haha.

22. Största musikaliska upptäckten?
Vet inte om jag gjort nån sådan i år faktiskt? Lite tråkigt.

23. Något du önskade dig och fick?
Har inte önskat mig nåt i julklapp men på min födelsedag fick jag bl.a en resväska.

24. Något du önskade dig men inte fick?
Minns ej!

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Firade hemma hos mamma och pappa :)

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Lite mer vintrigt väder under slutet av året kanske, bara regnar å regnar.

27. Vad fick dig att må bra?
Shire är alltid den som får mig att le igen när jag är ledsen men han kan även provocera mig nåt fruktansvärt haha. Men jag kan omöjligt vara arg på honom någon längre period.

28. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen speciell, alltid sugen på Ian Somerhalder och Channing Tatum dock.

29. De bästa nya människorna du träffade?
Mina flatmates och mina jobbarkompisar :)