carolinailondon.blogg.se

Lägenhetskaos

Nu har jag äntligen gjort klart alla översättningar på jobbet (fick 1000 recensioner att översätta till svenska för några veckor sen) så nu hinner jag blogga lite igen!
 
En del har ju hänt sen sist.
 
De har ju äntligen tagit tag i mögel- och fuktproblemen i vårt sovrum. Det blev bara inte riktigt som vi tänkt oss.
De kom dit på tisdagen den 8/12 och konstaterade att det nog skulle ta två dagar, men att vi skulle kunna sova i sovrummet eftersom problemen var på utsidan av huset. På onsdagen ringer de till Shire och säger, "oj det här var mycket värre än vi trodde, det kommer nog ta 10 dagar att fixa", varpå Shire säger "jag kommer hem, gör inget mer än". Det lyssnade de inte på utan när han kom hem hade de rivit hela väggen i sovrummet.. Så det var ju uteslutet att vi skulle kunna sova där. Så vi sa att vi kan bo i vardagsrummet om vi får ersättning för det vilket vår landlord gick med på. Så vi sov där den natten. På torsdagen sa vår landlord dock att vi inte skulle kunna bo kvar i huset alls eftersom de var tvungna att riva ut hela badrummet också, så hon hade bokat in oss på ett hotell, och då skulle hon inte ge oss ersättning för att vi inte kan använda sovrummet och badrummet. Vi blev ju såklart rasande, vi blev ju tvungna att äta alla måltider ute (frukost ingick inte ens i hotellet), plus att vi inte kan tvätta och att vi får längre resväg som kostar extra. Så efter mycket tjat gick hon med på att ge oss 2 hyresfria veckor. 
 
Den 20/12, i söndags, skulle detta ha varit klart. Vi insåg dock när vi var där i förra veckan att det med största sannolikhet inte skulle ske, vilket vi fick bekräftat senare under veckan. Så ingen inflyttning innan jul för oss. Då kunde jag inte hålla tårarna tillbaks faktiskt, är så himla besviken på hur de hanterat detta. Vi fick ingen förvarning om att vi behövde flytta ut, vi hade ingen chans att packa ihop våra grejer och täcka över känsliga möbler m.m, vi fick ingen förfrågan om de ville att vi skulle vänta en dag så att vi hann organisera oss, eller kaske t.o.m till efter jul. De bokstavligt talat slängde in våra grejer från sovrummet och badrummet i vardagsrummet, de äter av vår mat och använder vårt porslin.I början täckte de inte ens igen öppningen i sovrummet, så från vår baksida var det bara sovrumsdörren (som inte går att låsa) som skyddade från resten av huset. När vi tog upp det med landlorden så sa hon bara att byggjobbarna är försäkrade så det är lugnt. Jaha? 
 
Absolut allt i hela lägenheten är täckt av ett tjockt lager med dam, tvivlar på att de kommer torka av alla hyllor och ytor och möbler när de städar. Vi hade precis köpt julgran och julpyntat som vi hann njuta av i typ 2 dagar. Och nu är det försenat, vet inte ens om de kommer bli klara till jul. Usch vad förbannad jag är, orkar inte skriva mer om det nu. 
 
Skriver ett inlägg imorrn om nåt roligare istället, vår resa till Brygge :)